Meniul evenimentului

18:00 Film: Nu te teme, Iacob! – în regia lui Radu Gabrea

La sfârșitul secolului, înainte de Paște într-un sat din Europa, Lejba Sibal și soția sa însărcinată Sara închiriază un han. Sunt evrei și sunt departe de progromurile din Galicia și Rusia, dar Lejba este înfricoșat. Amenințat cu moartea de către fostul său servitor George, se teme pentru el, pentru soția sa și pentru copilul lor nenăscut.

Asasinarea unui tânăr cuplu este un pretext bun pentru George să întărâte ura împotriva lui Lejba, folosind moartea rituală drept pretext. O mulțime înnebunită ia cu asalt casa lui Lejba, iar acesta își așteaptă călăul. Când în sfârșit se întâlnesc, incredibilul se întâmplă și printr-un act disperat Lejba se salvează pe el, pe soția sa și pe copilul lor nenăscut.

NU TE TEME, JACOB! este povestea unei transformări uimitoare a unui om alienat într-un om ferm și hotărât, o schimbare cu atât mai extraordinară în contextul anti-semitismului obiectiv și internalizat. Înfruntându-și soarta direct, Lejba simbolizează Evreul modern.

GALA

19:00 Concert – Trio Apollo mission

20:00 Proiecție Specială – „CLOUDS OF CHERNOBYL”

– în regia Ligiei Ciornei (În prezența actorilor)

Sinopsis: Efectele dezastrului nuclear de la Cernobîl s-au facut simțite rapid în Europa. În România măsurile disperate luate de regimul comunist i-au afectat pe mai mulți locuitori din nord; din cauza radiațiilor femeile sunt forțate să avorteze prin metode improvizate (sub o presiune indirectă de la partid).

Irina, învățătoare în satul în care locuiește, mamă a doi copii, soție de căpitan de vas, se află sub presiunea familiei și trebuie să ia o decizie cumplită. Va alege să renunțe sau își va asuma cu orice consecință viața?

Câțiva ani mai târziu, regimul comunist din România se prăbușește, sentimentul libertății nu este clar, iar decizia Irinei este aspru criticată de copii. Ce este libertatea? devine întrebarea pe care toți o avem și pentru al cărui răspuns luptăm și în prezent. Libertatea rămâne singura opțiune!

22:30 Cocktail Party – Concert Dimitri’s Bats

CONFIRMAREA INVITAȚIEI